{{c.message}}
    l
  • {{selectedarticle.discountPercent}}%

Pharbio

Hemofer Plus

Cederroth är ett svenskt företag som grundades 1895 och som idag utvecklar, producerar och marknadsför en rad produkter inom både första hjälpen, sårvård, hushåll, hälsa och hygien. Flertalet av produkterna tillverkas på egna fabriker i Danmark, Sverige, Spanien och Polen och Cederroth har flera framgångsrika varumärken som t.ex. Samarin, Allévo och Salvequick.

Hemofer Plus från Cederroth är ett skonsamt järntillskott i tablettform som även innehåller folsyra. Produkten är gjort speciellt för gravida och kvinnor som planerar graviditet. Under graviditeten behöver kroppen extra mycket järn, och detta järntillskott är snällt mot magen och orsakar inte förstoppning. Detta för att tabletterna innehåller hemjärn, vilket tas upp bättre och ger mindre biverkningar. Dessutom behövs folsyra för celldelningen och kroppens omsättning av proteiner, och gravida kvinnor och kvinnor som planerar graviditet rekommenderas dubbelt så mycket folsyra jämfört med kvinnor i allmänhet (totalt 400 mikrogram per dag).

En dagsdos ger tillräckligt med folsyra och järn, och tabletterna innehåller även C-vitamin för att skydda folsyra mot nedbrytning och för att ytterligare öka upptaget av järn.

Dosering: 3 tabletter dagligen. Gravida: 3-4 tabletter dagligen. Man kan mycket gärna ta hela dagsdosen vid ett och samma tillfälle.

Innehåll per tablett: 

Ingrediens

Mängd

Folsyra

150 mcg

Hem/icke-hemjärn

9 mg

C-vitamin

20 mg

Ingredienser: 

Folsyra, hem/icke-hemjärn, C-vitamin.

Ingredienser

Hemoglobinpulver (från nötkreatur), majsstärkelse, vitamin C (L-askorbinsyra), järn (järnbisglycinat), fuktighetsberande medel (glycerol), fyllnadsmedel (trikalciumfosfat), ytbehandlingsmedel (magnesiumsalter av fettsyror, hydroxipropylmetylcellulosa, silikondioxid, polydextros, talk polyetylenglykol, karnaubavax) färgämnen (titandioxid, järnoxider och järnhydroxider), folsyra (pteroylmonoglutaminsyra)

Dosering

Gravida: 2-3 tabletter. Kvinnor i menstruerande ålder och blodgivare: 1-2 tabletter. Övriga: 1 tablett.

Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn.