{{c.message}}
  • {{selectedarticle.discountPercent}}%

Extra Virgin Coconut Oil från Superfruit är en kallpressad, ekologisk och RAX kokosolja som tillverkas av nyskördade kokosnötter från Filippinerna. Nötterna skördas för hand, torkas, pressas, filtreras och buteljeras och den färdiga oljan har en härlig smak och lukt av riktig kokos. Oljan innehåller varken tillsatser, laktos, transfetter eller kolhydrater och är dessutom veganvänlig. Den innehåller mer än 50% laurinsyra och tål uppvärmning bättre än andra fetter.

Obs! Extra Virgin Coconut Oil skall inte förväxlas med vanligt kokosfett som raffineras, görs luktfri, härdas och bleks!

Användning: kokosoljan kan användas på bollar, i smoothies, glass, dressing m.m. eller i matlagning, bakning, stekning eller på mackan. Man kan även ta en till flera matskedar varje dag för att få en extra källa till goda fettsyror och energi. Oljan kan även användas som kropp och massageolja eller som en hårolja. Kokosoljan kan förvaras i rumstemperatur (torrt och svalt - undvik direkt solljus) och blir flytande vid temperaturer över 25°C.

Ingredienser

Kallpressad ekologisk kokosolja från Filippinerna.

Dosering

Använd kokosnötsoljan i Rawfoodrecept på bollar, smoothies, glass, dressing m.m. Ta en till flera matskedar varje dag som en extra källa till goda fettsyror och energi. Använd oljan till vanlig matlagning, bakning, stekning eller på mackan. Oljan kan också användas till mer än bara matlagning t ex som kropp och massageolja eller som en hårolja.

Näringsvärde per 100 g

Energi900 kcal / 3700 kJ
Protein0 g
Kolhydrater0 g
Fett100 g
- varav mättade91 g
- varav laurinsyra50 g
- varav enkelomättade7,3 g
- varav fleromättade1,7 g
Kolesterol0 mg
Kostfiber0 g
Natrium<0,01 mg