{{c.message}}
    l
  • {{selectedarticle.discountPercent}}%

Pharbio

Pharbio Omega-3 Forte

Rent, naturligt kosttillskott med omega-3 fettsyror

Cederroth är ett svenskt företag som grundades 1895 och som idag utvecklar, producerar och marknadsför en rad produkter inom både första hjälpen, sårvård, hushåll, hälsa och hygien. Flertalet av produkterna tillverkas på egna fabriker i Danmark, Sverige, Spanien och Polen och Cederroth har flera framgångsrika varumärken som t.ex. Samarin, Allévo och Salvequick.

Omega-3 Forte från Cederroth är ett kosttillskott i kapselform som innehåller en betydligt större andel Omega-3 än de flesta andra fiskoljor i form av högkoncentrerad fiskolja. Andelen Omega-3 fettsyror i fiskoljan är hela 70% av totala mängden fettsyror och består främst av de viktiga fettsyrorna EPA, DHA och DPA.

Omega-3 fettsyror har flera viktiga funktioner i kroppen. De behövs för att hjärtat, hjärnan, blodkärlen och ögonen ska fungera. Kroppen kan inte producera dessa fettsyror själv, utan de måste tillföras med kosten. Den största direkta källan till Omega-3 i kosten är fet fisk som till exempel makrill, sill och lax. Torsk, som är en mager fisk innehåller inte alls lika mycket. Man bör äta fet fisk 3-4 ggr per vecka för att täcka behovet.

Dosering: Vuxna: 1-2 kapslar per dag. Barn från 12 år: 1 kapsel per dag. Gravida och ammande: 1 kapsel per dag. Kapslarna sväljes hela, gärna i samband med måltid. Förvaras oåtkomligt för barn. Överskrid inte den rekommenderade dosen. Tänk på att inte kombinera omega-3 med det blodförtunnande medlet warfarin, säljs under namnet Waran. Kosttillskott ersätter ej en allsidig kost. Pharbio Omega-3 Forte uppfyller kraven för kosttillskott och tillverkas enligt farmaceutisk standard.

Innehåll per dagsdos: 

 

1 kapsel

2 kapslar

Koncentrerad fiskolja

1000 mg

2000 mg

Totalt omega-3-fettsyror*

630 mg

1260 mg

- varav EPA**

300 mg

600 mg

- varav DHA***

200 mg

400 mg

- varav DPA****

30 mg

60 mg

- övriga fettsyror

100 mg

200 mg

* i triglyceridform

** EPA=eikosapentaensyra

*** DHA=dokosahexaensyra

**** DPA=dokosapentaensyra

Ingredienser: 

Högkoncentrerad fiskolja, gelatin, fuktighetsbevarande medel (glycerol), antioxidationsmedel (tokoferolkoncentrat), naturlig vaniljarom samt sojalecitin.

Ingredienser

Koncentrerad FISKOLJA, gelatin (nötkreatur), fuktighetsbevarande medel (glycerol), arom, antioxidationsmedel (tokoferolrika extrakt).

Dosering

Vuxna: 1 - 2 kapslar per dag. Barn från 12år: 1 kapsel per dag.

Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Innehåll per 2 kapslar

Omega-3 fettsyror1260 mg
- varav EPA600 mg
- varav DHA400 mg
- varav DPA60 mg
Övrig Omega-3200 mg