{{c.message}}
  • {{selectedarticle.discountPercent}}%

Nozoil Nässpray från Pharmacure Health Care är en nässpray som hjälper vid torr näsa. Den är tillverkad av 100% naturligt ren kallpressad sesamolja som bland annat är rik på vitamin E. Sprayen bidrar till att fukta och mjuka upp torra näsgångar samt till att avhjälpa klåda, irriterande näsbesvär och torra slemhinnor.

Nozoil Nässpray passar bra för äldre personer och eftersom den är helt fri från proteiner och konserveringsmedel hjälper den till att eliminera risken för allergiska reaktioner och ökad allergikänslighet.

Ingredienser

Sesamolja Ph Eur 100%.

Dosering

Näsan snyts väl. Plasthatten på flaskan tas av. Innan sprayen används första gången, eller när den inte använts under en längre tid, pumpa ett par gånger tills näsoljan kommer ut som en stråle. Tänk på att Nozoil är en oljebaserad produkt. För att inte riskera fläckar på tapeter, väggar etc, pumpa mot t ex en bit hushållspapper tills oljan kommer ut ur flaskan. Pumpens spets förs upp i näsborren. Håll flaskan rakt och pumpa 1-3 gånger, rikta strålen åt olika håll så att oljan når olika delar av nässlemhinnan samtidigt som luft kraftigt dras in genom näsan. Observera att oljan kommer ut ur flaskan som en tunn stråle, inte som ett spraymoln. Torka av spetsen på flaskan efter användandet och sätt tillbaka plasthatten.
Förslutningen skyddar oljan från lufttillträde och inga ovidkommande partiklar kan förorena innehållet. Nozoil bör förbrukas inom 4 månader efter öppnande.

Det här är en CE-märkt medicinteknisk produkt