{{c.message}}
    l
  • {{selectedarticle.discountPercent}}%

Verman

Lactrase

Kapsel med enzym som spjälkar mjölksocker

Lactrase är ett kosttillskott som innehåller ett enzym som bryter ned mjölksocker (laktas) och kan därför användas av laktosintoleranta i samband med laktoshaltiga måltider.

Ingredienser

Majsmaltodextrin, laktasenzym som utvunnits ur mikroben Aspergillus oryzae, gelatin, färgämnen (titandioxid, järnoxid), stabiliseringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror). Sötad med xylitol och sorbitol, överkonsumtion kan ha laxerande effekt.

Dosering

Ta 1–2 kapslar precis innan du börjar äta laktoshaltig mat. Lactrase kan användas från 3 års ålder. Kan användas av gravida och ammande kvinnor. Kapseln kan öppnas och dess innehåll strös direkt på maten. Låt maten kallna en aning om den är het. Om du strör innehållet i en kapsel på en glassportion, låt glassen först smälta en aning på ytan. Du kan också preparera vanlig mjölk så att den blir laktosfattig: Tillsätt innehållet i 2 kapslar Lactrase i ca 1 liter mjölk, blanda lätt och låt stå i kylskåp i 1 dygn. Mjölkens utseende förblir oförändrat men den blir sötare. Efter detta kan mjölken drickas som sådan eller användas i matlagning och bakning.

Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn.

En kapsel innehåller:

laktasenzym5 000 FCC-enheter