Alfalfa frö som passar till groddning av skott. Fräscha groddar som är mycket näringsrika är enkelt att grodda själv och goda att lägga på en smörgås eller blanda i sallad.
Dosering
Tillagning Pastörisera Alfalfafröerna innan groddning genom att sänka ned dem i 70 gradigt vatten under omrörning i 20 sekunder. Kyl omedelbart därefter i kallt vatten under omrörning. Blötlägg sedan 2 msk frön över natten i en glasburk, ca 2 liter. Häll av vattnet, skölj fröna och täck dem med en tunn duk. Förvara burken mörkt i rumtemperatur och skölj ett par gånger per dag. Groddarna är färdiga efter 3 – 5 dagar och håller sig ca en vecka i kylskåp.
Näringsvärde per 100 gram
Energi | 93/23 kilojoule/kilokalorier |
Protein | 4 gram |
Kolhydrat | 1 gram |
Fiber | 1.90 gram |
Fett | 1 gram |
Kalcium | 32 milligram |