Dulse är en havsalg som kan ätas som den är eller användas i matlagningen. Den har en mild och god lite kryddig smak. Dulse innehåller mycket protein och mineraler som t ex järn och magnesium. Dulse blötläggs och klipps till soppor och sallader.
Ingredienser
Ekologiska dulse algblad (Palmaria palmata).
Dosering
Skölj Dulse bladen i vattnet noga. Kan blötläggas och klippas ner i sallader och soppor. Går även att rosta och använda som krydda och garnering. Gravida och ammande kvinnor bör undvika Dulse pga höga jodhalter. Produkten bör inte användas som en ersättning för en balanserad och varierad kost. Förvaras i ett svalt, mörkt och torrt utrymme. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.
NÄRINGSINNEHÅLL Per 100g
Energi | 826kJ/199kcal |
Fett | 1,12g |
Varav mättade fettsyror | 0,4g |
Kolhydrater | 11,7g |
Varav sockerarter | <0,5g |
Fibrer | 36,4g |
Protein | 17,3g |
Salt | 5,1g |
Jod | 4,33mg |
| (2886% av AI*) |
AI* = Tillräckligt intag | |